Prejeti nagrado Gospodarske Zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke je za nas kot podjetje, za vse zaposlene in seveda tudi zame neverjetna čast. Pomeni priznanje za vse naše dosedanje dobro delo in za ves vložen trud ter energijo. Pomeni tudi zavezo, da bomo še boljši in še bolj usmerjeni k našim strankam in njihovim potrebam. Nagrade ne bi bilo brez vseh naših zaposlenih, njihovega znanja, energije, zavzetosti in inovativnosti.

Trudili se bomo, da zaupanje GZS-ja upravičimo in ga še nadgradimo v naslednjih letih. Nagrada je tudi nagrada za naše stranke, s katerimi skupaj razvijamo produkte in rešitve.

Veliko bi lahko še povedal, ker pa sem svoje misli najbolje strnil v svojem govoru ob podelitvi, ga bom kar povzel in ga dopolnil s fotografijami.

Moj govor in zahvala ob podelitvi nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Nekdo je nekoč dejal: »Če so ti dane sanje, ti je dana tudi moč, da jih uresničiš.«…

Nekdo je nekoč dejal: »Če so ti dane sanje, ti je dana tudi moč, da jih uresničiš.« Mi smo naše podjetniške sanje pričeli sanjati leta 2009, sredi takratne gospodarske krize. Želeli smo imeti uspešno lastno podjetje za razvoj programske opreme, ki bo razvijalo rešitve v zadovoljstvo naših strank.

Mnogi so mi takrat govorili: »Imaš solidno službo. Smo sredi gospodarske krize, doma imaš drugič nosečo ženo. Zakaj ne počakaš nekaj let, da se zadeve umirijo in potem kreneš na lastno pot?« Da, imel sem dobro službo v največjem slovenskem IT podjetju. Za vse znanje in izkušnje, ki sem jih tam nabral tekom 12 let, sem jim zelo hvaležen. Toda sanje mi niso dale miru in vedel sem, da moramo poskusiti lastne ideje in lastno pot.

Vsaka uspešna zgodba ima ljudi, ki imajo sanje in ljudi, ki imajo moč, da jih uresničijo. Hvala Chrystianu Barraganu, ki je sanjal, ter Goranu, Tomažu in Ivanu, s katerimi smo te sanje uresničili. Ustanovili smo podjetje, ki se ukvarja z integracijski rešitvami, portali in rešitvami na ključ ter razvija lastne produkte.

Skupaj z vsemi zaposlenimi smo v zadnjih 12 letih uspešno krmarili skozi čeri poslovanja in nenehno organsko rastli. Brez sposobnih, izobraženih, inovativnih in samoiniciativnih zaposlenih ni uspešnega podjetja. 

Zaposleni so naše največje bogastvo in tega se zavedam vsak dan. Sem le majhna kocka na vrhu piramide, ki jo skupaj gradimo, da bo trdna in bo lahko rastla skozi čas.

Iz izkušenj v življenju sem prišel do spoznanja o izjemni pomembnosti usklajevanja poslovnega, osebnega in družinskega življenja. Le zaposleni, ki je zadovoljen s celotnim spektrom svojega življenja, bo veliko prispeval podjetju in ne bo pregorel.

Sam energijo najdem v športu, ki je v veliki meri izoblikoval tudi moj značaj. Ukvarjanje z borilnimi veščinami v najstniških letih me je naučilo biti borec. Alpinizem kasneje me je naučil reagiranja v težavnih in skrajnih situacijah.  Vedno sem iskal odgovore o mejah mojega telesa in uma, tudi v najvišjih gorstvih sveta. Leta 2006 sva prijateljem Damijanom, kot prva Mariborčana stala na vrhu osemtisočaka, 8.200 m visokega Cho Oya v Tibetu.

Raziskovanje meja in sprostitev od stresa zadnja leta iščem v ultra trail tekih po vsem svetu, ki me učijo predvsem, da nikoli ne odneham. Kot niso odnehali naši zaposleni, kadar smo se znašli sredi zapletenega projekta.  Vedno skušamo najti kompromise, rešiti izzive in priti do cilja.

To delamo za zadovoljstvo naših strank, ki nam dajejo dodatno moč, da lahko uresničujemo svoje sanje.

Hvaležen sem vsem sodelavcem, ki so del ali celotno pot prehodili z nami. Hvala ženi Martini za veliko podporo.

Hvala tudi našim strankam, ki nam zaupate in s katerimi skupaj ustvarjamo rešitve, ki rešujejo vaše izzive. Brez vas tudi nas ne bi bilo. Še posebej bi se zahvalil podjetju A1 Slovenija, ki nam že 12 let stoji ob strani, na naši skupni poti.

Razvoj podjetja in celotne družbe je odvisen od možnosti za osebni razvoj, ki jo ima posameznik. Moč smo ljudje!